Tiha-kabina-ORL-meritve-sluha-z-avdiometrom-ADHG-AUDIO-BM-slusni-centri

TIHE KABINE ZA MERITVE SLUHA

Gotovo ste kdaj imeli meritev sluha. Morda se spomnite, kako je potekalo. Na ušesih ste imeli slušalke, preko tipke ali z roko pa ste javljali, ko ste zaslišali ton. Verjetno ste se usedli v mali prostor, ki se imenuje tiha kabina. Možno je tudi, da je meritev potekala v običajni sobi, vendar mora potem kar cela soba biti – tiha soba.

Zakaj se meritve sluha izvajajo v tihih kabinah ali tihih sobah?
Pri meritvi sluha z avdiometrom se išče slušni prag, ko pri posameznih frekvencah zaznamo zvok. Predvajani zvoki (običajno čisti toni) so zelo tihi. Če je prisoten še zvok iz običajnega okolja, potem zaznavamo ta zvok in se ne moremo osredotočiti na predvajane tone. V praksi morajo biti predvajani toni zaradi hrupa iz okolja povečani, da ga sploh lahko ločimo od drugih zvokov, vendar potem meritev ni točna.

Zakaj mora biti meritev sluha točna?
Od dobljenega rezultata je odvisno, kako naprej. Morda le spremljamo naš sluh tekom let, morda je pred nami kakšen poseg, morda pridobitev slušnih aparatov. Če rezultat meritve ni točen, lahko nastopijo resne posledice: napačna diagnoza, nepravilna izbira slušnih aparatov, nepravilna prilagoditev slušnih aparatov …

Kje izdelujejo tihe kabine?
Obstajajo različni proizvajalci, a le nekaj je tistih, ki zgotavljajo preverjene in profesionalne rešitve. V AUDIO BM smo ponosni, da ekskluzivno v Sloveniji zastopamo podjetje IAC Acoustics iz Nemčije, ki je posvečeno prav zagotavljanju rešitev za kontrolirana zvočna okolja.

Več informacij >>

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
4.9
Na podlagi 1685 ocen
×
js_loader